רישיון נהיגה

 

רישיונות נהיגה פרטיים

 
בשנת 1888 הוצא רישיון הנהיגה הראשון. הנהג המאושר היה קרל פרידריך בנץ, אותו מהנדס מוכשר מחלוצי עולם הרכב, שבהמשך ייסד את חברת בנץ (כיום חלק ממרצדס בנץ). אם קרל (או בנצי בשמו העברי) היה רוצה להוציא היום רישיון נהיגה פרטי, יש לשער שהדבר היה מסובך מעט יותר. במה זה כרוך?
 

סוגי רישיון

 
ממהרים להוציא רישיון? כבר בגיל 16, תוכלו להוציא רישיון נהיגה לאופנוע, אם כי רק בנפח מנוע של עד 125 סמ"ק (דרגת רישוי A2). בשביל רישיון נהיגה לרכב פרטי רגיל (דרגת רישוי B), תצטרכו לחכות עד גיל 16 ו-9 חודשים.

אגב, אם לומדים נהיגה על רכב אוטומטי בלבד, הדבר גם ישתקף ברישיון.
 

רישיון בינלאומי

 
רישיון בינלאומי איננו מונח חד משמעי ולמעשה אין דבר כזה. רישיון הנהיגה הישראלי הממוחשב כולל גם טקסט באנגלית והוא מקובל במדינות רבות, כולל ארה"ב. היכן שלא מוכר רישיון זה, ניתן להשתמש לצידו (לא בנפרד) בתרגום שלו לשפה אחרת. מסמך תרגום זה, עושים בארץ לפני הנסיעה לחו"ל והוא מה שמכונה "רישיון נהיגה בינלאומי".
 
רישיון נהיגה
 

מבחן תיאורטי

 
ה"תיאוריה" הוא מבחן נהיגה תיאורטי, שחייבים לעבור בכדי לקבל את רישיון הנהיגה. המבחן מתבצע באמצעות מחשב, הוא כולל שלושים שאלות ואורכו עד 40 דקות. יש לשלם עבורו אגרה בגובה 61 ש"ח.
 

מבחן מעשי

 
זהו מבחן שמבוצע אחרי מעבר מוצלח של מבחן התיאוריה. ישנם למעשה שניים כאלה. האחד מבוצע בבית הספר לנהיגה, ולא על ידי מורה הנהיגה אלא על ידי מנהל מקצועי. מבחן זה מכונה "טסט פנימי". לאחר מכן, ישנו מבחן נהיגה בידי בוחן רשמי מטעם משרד התחבורה, שאורך חצי שעה לרכב פרטי רגיל או 20 דקות לרכב דו גלגלי.
 

פחות גלגלים, יותר מבחנים

 
נבחנים על רכב דו גלגלי? חשבתם שתצאו בזול, כי הוא פשוט יותר? להיפך! יהיה עליכם לעבור לא רק מבחן נהיגה רגיל ("מבחן דרך"), אלא גם "מבחן שליטה". מבחן השליטה, כפי ששמו מרמז, עוסק בהוכחת שליטתכם הפיזית ברכב לא יציב מסוג זה. זאת באמצעות נסיעה בשמיניות, ב"סלאלום" ועוד.
 
לתיאום שיעור נהיגה ראשון חייגו 050-2727373.